måndag 2 november 2015

Väldoftande kaka!

God dagens alla vänner! För många år sedan så bodde jag på Teneriffa. På helgerna var vi ofta ett gäng som åkte på tur runt ön. En i sällskapet var nyanländ och Spanskan var väl si så där men skam den som ger sig. Vi skulle beställa fika, kaffe och kaka, och nyfiken som man är frågar man om det är ett lokalt bakverk "caca aqui?" pekandes på kakan, leende mot servitören. Servitören pekade då vänligt men bestämt mot toaletten då Caca och kaka inte riktigt betyder samma sak. Idag har jag dock bakat en äppelkaka med äpplen aqui och den smakade verkligen inte caca.




Här kommer receptet:

2 ägg
1,5dl socker
1,5dl vetemjöl 
1krm bakpulver
margarin till att smöra formen
pärlsocker

Värm ugnen till 175gr.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i vetemjöl och bakpulver. 
Häll i smeten i smörad form.
Valfri frukt, bär läggs över smeten.
Ringla ev lite smör eller margarin över.
Häll lite pärlsocker i mitten av kakan.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30min.
Klart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar